Παπακωνσταντίνου στο Ενώπιος Ενωπίω (2000)

Posted: April 2, 2014 in Συνεντεύξεις

 

«Καταρχήν αν ήξερα ότι είμαι ροκ δεν θα ήμουνα ροκ. Ροκ σημαίνει βράχος με την έννοια του σκληρού και του ασυμβίβαστου. Δεν είμαι βράχος. Στις θέσεις και στις αντιλήψεις μου ότι έχω ξεκαθαρισμένο μέσα μου θα εξαντλήσω όλα τα μέσα για να πείσω και τον άλλον. Συγχρόνως να έχεις την πολυτέλεια και την παλικαρία μην πιστείς από τον άλλον.»

«Λέω δυστυχώς διότι δεν υπάρχει ανταλλαγή απόψεων, δεν υπάρχει κοινωνία, η επικοινωνία, το πηγαδάκι, η παρέα η συζήτηση για το χθες το σήμερα και το αύριο έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Είπες πριν που πήγαν οι παλιοί; Οι παλιοί δεν με αφορούν, άλλοι βρίσκονται και χασμουριούνται πίσω από τον κισέ κάποιας τράπεζας, άλλοι κάνουν λουλουδοπόλεμο και άλλοι τραγουδούν τραγούδια του Θεοδωράκη σε κάποια ταβέρνα για να κάνουν και το αριστερό τους καθήκον.»

«Τρελένομαι με τον τρόπο με τον οποίο υπομένουν οι σημερινοί πολίτες την ζωή που τους επιβάλλουν. Να τρέχουν από εδώ και από εκεί. Γίνονται ένα με τον καναπέ κοιτάνε την τηλεόραση τί τους λένε και δεν ξεχωρίζεις ποιος είναι ο καναπές και ποιος ο πολίτης. Δεν μπορώ την απάθεια, ο μη ενεργός πολίτης είναι ότι πιο κακό υπάρχει στην εποχή μας. Γι αυτό μιλάω για έναν ξύπνιο πολίτη που θα μπει μέσα στα δρώμενα.»

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s