Χρόνης Μίσσιος

Posted: November 13, 2015 in Συνεντεύξεις

Η ζωή μας μια φορά μας δίνεται, άπαξ που λένε, σαν μια μοναδική ευκαιρία, τουλάχιστον με αυτήν την αυτόνομη μορφή της δεν πρόκειται να ξαναυπάρξουμε ποτέ. Και εμείς τί την κάνουμε ρε, αντί να την ζήσουμε, τί την κάνουμε, την σέρνουμε από εδώ και από εκεί δολοφονώντας την, οργανωμένη κοινωνία, οργανωμένες ανθρώπινες σχέσεις. Μα αφού είναι οργανωμένες πώς είναι σχέσεις. Σχέση σημαίνει συνάντηση, σημαίνει έκπληξη, σημαίνει γέννα συναισθήματος. Πώς να οργανώσεις τα συναισθήματα;

Καθημερινότητα η οποία δεν έχει καμία έμπνευση, κανένα όραμα, κανένα μέλλον, κανένα όνειρο.

Από το στρατιωτικό ιμπεριαλισμό των μεγάλων δυνάμεων περάσαμε στον χρηματιστηριακό ιμπεριαλισμό, ο οποίος καταστρέφει χώρες χωρίς να παράγει τίποτα, μετακινεί μόνο χρήματα.

Είμαστε σε μια εποχή όπου ο άνθρωπος υφίσταται ένα καταιγισμό πληροφοριών  και παραμένει τραγικά απληροφόρητος για τα σημαντικά πράγματα της ζωής του.

Πρέπει να ξαναβρούμε τις αξίες της ζωής μας.
Η πραγματική ζωή είναι ο έρωτας, η φιλία, η ησυχία, είναι το καλό και υγιεινό φαγητό, το υγιεινό περιβάλλον, η τρυφερότητά μας με την φύση, με τα ζώα, με τους ανθρώπους, η κατανόηση προς τους άλλους ανθρώπους.

Η επανάσταση είναι παιδεία, είναι συναίσθημα, είναι όνειρο, είναι αγάπη, είναι έρωτας, ειναι όλα τα όμορφα συναισθήματα. Η επανάσταση δεν έχει καμία σχέση με την βία, ούτε με την εξουσία.

Όταν μιλάω για τον έρωτα δεν μιλάω για το σεξ, μιλάω για τον έρωτα. Ερωτευμένος μπορεί να είσαι με ότι θέλεις, με ότι αγαπάς, με ότι σε συγκινεί, με ένα ηλιοβασίλεμα, με μια σελήνη ωραία, με ένα λουλούδι.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s